Quantcast
Οι τράπεζες «ρίχνουν» τις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Οι τράπεζες «ρίχνουν» τις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Μικρή πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα με όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Πτώση σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές λόγω της Credit Suisse η οποία υποχώρησε κατά 1,2% έπειτα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς διερευνά την πώληση ομολόγων της Μοζαμβίκης ύψους 850 εκατ. δολαρίων από την Credit Suisse, τη ρωσική VTB Group και την BNP Paribas.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi ανεστάλη και πάλι ενώ ο υπουργός Οικονομίας της χώρας δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ότι το πραγματικό ποσό της κρατικής ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας θα εξαρτηθεί από το νέο επιχειρηματικό πλάνο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Ενώ ο ευρύτερος ευρωπαϊκός δείκτης των μετοχών πρώτων υλών κατέγραφε απώλειες, οι εταιρίες εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων Randgold Resources και Fresnillo σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 2,1% και 2% αντίστοιχα καθώς η τιμή του χρυσού βρήκε στήριξη στην υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.