Quantcast
Οι τραπεζικές μετοχές στέλνουν σε υψηλό 14 μηνών τις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Οι τραπεζικές μετοχές στέλνουν σε υψηλό 14 μηνών τις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο υψηλό 14 μηνών ανήλθαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, βρίσκοντας στήριξη στα οικονομικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Lloyds, η Telefonica Deutschland και η Scor.

Στις 10:31 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 375,19 μονάδες αφού ανήλθε προηγουμένως στις 375,42 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015. Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,4% αφού ανήλθε σε επίπεδα στα οποία είχε να κινηθεί από τον Απρίλιο του 2015.

Η Telefonica Deutschland ήταν από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5,8% αφού ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Ενισχυμένες ήταν οι τραπεζικές και οι ασφαλιστικές μετοχές, χάρη στη Lloyds και τη Scor. Η Lloyds, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Βρετανίας που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της αυτή την εβδομάδα, ενισχύθηκε κατά 3,5% καθώς εντυπωσίασε τους επενδυτές με την αύξηση των κερδών της σε υψηλό δεκαετίας.

Η μετοχή της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρίας Scor ενισχύθηκε κατά 5,6% σε υψηλό 14 μηνών αφού αύξησε το μέρισμά της και ανακοίνωσε τα σχέδια για επαναγορά μετοχών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.