Quantcast
Ομόλογα: Άνοδο στις αποδόσεις φέρνει η νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Ομόλογα: Άνοδο στις αποδόσεις φέρνει η νέα αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Μικρή άνοδο σημείωσε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου την στιγμή που η ΕΚΤ προετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,27% από 4,21% που ήταν χθες, έναντι 2,38% που ήταν ο αντίστοιχος  γερμανικός τίτλος, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,89%. Στην εγχώρια αγορά και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 40 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης.

Στην αγορά συναλλάγματος συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ ξεπερνώντας το όριο του 1,1 έναντι του δολαρίου. Έτσι νωρίς το μεσημέρι η διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού νομίσματος γινόταν στα 1,1015 δολάρια από το επίπεδο των 1,0869 δολαρίων όπου άνοιξε η αγορά.

Η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως η ΕΚΤ προσανατολίζεται το Μάιο να προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το βασικό επιτόκιο της τράπεζας να φθάσει το 3,75% (το οποίο αποτελεί και τη βάση για τα αρκετά στεγαστικά δάνεια κυμαινομένου επιτοκίου) και αυτό των αποδοχής καταθέσεων να ανέλθει στο 3,25%. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά 6 φορές, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην ιστορία της.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.