Quantcast
ΟΠΕΚ: Αναθεωρεί προς τα κάτω την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2016 - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚ: Αναθεωρεί προς τα κάτω την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2016

δημοσιεύτηκε:

Υπερασπίζεται τη στρατηγική του να επιτρέπει την πτώση των τιμών του πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, καθώς όπως τονίζει θα περιορίσει την προσφορά του μαύρου χρυσού από τις ΗΠΑ και άλλους ανταγωνιστές καιθα επέλθει υψηλότερη ζήτηση για το αργό που παράγουν τα κράτη- μέλη του τον επόμενο χρόνο.

Η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, πάντως, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2016 και προέβλεψε μια λιγότερο δραματική επιβράδυνση για την προσφορά από μη κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ απ’ ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι αναμένει τη ζήτηση για το αργό που παράγουν τα κράτη-μέλη του να φθάσει κατά μέσο όρο τα 30,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με την εκτίμησή του να αυξάνεται κατά 190.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με τον περασμένο μήνα, παρά την βραδύτερη αύξηση της συνολικής ζήτησης λόγω των ασθενέστερων προοπτικών για τη Λατινική Αμερική και την Κίνα.

«Παρά τη μέτρια οικονομική ανάπτυξη, τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν καλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση για το πετρέλαιο στις βασικές καταναλώτριες χώρες», ανέφερε ο ΟΠΕΚ στην έκθεσή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.