Quantcast
ΟΠΕΚ: Στα 25 δολάρια το βαρέλι κατρακύλησε η μέση τιμή πετρελαίου των χωρών του - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚ: Στα 25 δολάρια το βαρέλι κατρακύλησε η μέση τιμή πετρελαίου των χωρών του

δημοσιεύτηκε:

Στα 25 δολάρια το βαρέλι κατρακύλησε η μέση τιμή πετρελαίου που πουλάνε χώρες του ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.  

Οι παγκόσμιες τιμές αναφοράς του πετρελαίου υπέστησαν νέο πλήγμα σήμερα, καθώς η αγορά προετοιμάζεται για την αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν. H τιμή του μπρεντ υποχωρεί 5,7% στα 29,12 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι η μέση τιμή του πετρελαίου που παράγεται από τα 13 μέλη του υπολογίσθηκε στα 25,69 δολάρια την Τετάρτη.

Το Ιράν αναμένει από το Παρατηρητήριο για τα Πυρηνικά του ΟΗΕ να επιβεβαιώσει σήμερα ότι έχει μειώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανοίγοντας τον δρόμο για το ξεπάγωμα περιουσιακών στοιχείων της χώρας, ύψους πολλών δις. δολαρίων, και τον τερματισμό της απαγόρευσης των εξαγωγών πετρελαίου της.

Η υπερβάλλουσα προσφορά κατά τους τελευταίους 18 μήνες ήταν ο κύριος παράγοντας που οδήγησε στη μείωση κατά δύο τρίτα των τιμών του αργού. Οι χαμηλές τιμές οδήγησαν και τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα πολλών ετών, αλλά μόλις η στρατηγική της Σαουδικής Αραβίας, να μη μειώσει την παραγωγή της, εμφάνιζε σημάδια επιτυχίας, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην άρση της απαγόρευσης εξαγωγών πετρελαίου από τις αμερικανικές εταιρείες και το Ιράν ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή του μετά την άρση των κυρώσεων, ενισχύοντας το απαισιόδοξο κλίμα στην αγορά πετρελαίου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.