Quantcast
Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή διαπραγμάτευση οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή διαπραγμάτευση οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή διαπραγμάτευση οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι τραπεζικοί τίτλοι υποχώρησαν από το ράλι που κατέγραψαν προς το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης εν μέσω ανησυχιών για τη Deutsche Bank και τις ιταλικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,1%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 Banks κατά 0,4%.

Η Deutsche Bank παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρόλο που η γερμανική χρηματιστηριακή αγορά παραμένει κλειστή λόγω επίσημης αργίας. Η Deutsche Bank προσπαθεί να καταλήξει σε διακανονισμό με τις αμερικανικές αρχές, που ζητούν πρόστιμο έως 14 δισεκ. δολάρια για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, κάποιοι χρηματιστές είπαν ότι η μετοχή της Deutsche Bank – που την Παρασκευή ενισχύθηκε κατά 6,4% – θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις όσο δεν υπάρχει συμφωνία.

Απώλειες κατέγραψαν νωρίτερα και οι ιταλικές τράπεζες καθώς ο υπουργός Οικονομίας της χώρας θέλει να συζητηθούν οι προσπάθειες για πώληση τεσσάρων μικρών τραπεζών που διασώθηκαν από τη χρεοκοπία πέρυσι, σύμφωνα με πηγές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.