Quantcast
Περιορίζονται οι απώλειες στο ΧΑ - enikonomia.gr
share

Περιορίζονται οι απώλειες στο ΧΑ

δημοσιεύτηκε:

Μετά το κραχ  του -16,23% χθες 3 Αυγούστου του 2015, που ήρθε μετά από 28 χρόνια, σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να ισορροπήσει, οι απώλειες έχουν μειωθεί αισθητά, αποδεικνύοντας ότι το sell off τελειώνει σε αυτή την φάση.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να δέχονται σοκ  έως -30% αν και υπάρχουν και διαθέσεις να ξεκλειδώσουν από τα limit down, τα warrants μετά την χθεσινή καταστροφή ανακάμπτουν έως +70% ενώ σημαντικά βελτιωμένη είναι η εικόνα του FTSE 25 των μη τραπεζικών μετοχών, όπου οι περισσότερες μετοχές βρίσκονται σε θετικό πρόσημο. 

Μετά την χθεσινή κατάρρευση, όπου ο Γενικός Δείκτης έφθασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί έως -22,88%, σήμερα η κατάσταση βαίνει προς μερική εξομάλυνση.

Το GREK το ETF του FTSE 20 στην Νέα Υόρκη έχει σταθεροποιηθεί και αποδείχθηκε άκρως αξιόπιστος πρόδρομος δείκτης για τις εξελίξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Το ελληνικό χρηματιστήριο αρχίζει να δείχνει σημάδια εξομάλυνσης, με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 655 μονάδες με απώλειες -1,95%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 635,06 μονάδες (-4,94%) και υψηλό στις 669,89 μονάδες (-0,27%) στο άνοιγμα.

Ο τζίρος κινείται σε αυξημένα επίπεδα, παρ’ ότι οι Έλληνες ως γνωστόν δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα “παλαιά” κεφάλαιά τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.