Quantcast
Πετρέλαιο: Άλμα των τιμών του αργού κατά 4% - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Άλμα των τιμών του αργού κατά 4%

δημοσιεύτηκε:

Άλμα 4% έκαναν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς οι ΗΠΑ προβλέπουν μείωση της παραγωγής της χώρας έως τα μέσα του 2016, ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά κατά το πλείστον, αν και η Wall Street υποχώρησε λόγω πτώσης των μετοχών βιοτεχνολογίας.

Η τιμή του μπρεντ αυξανόταν πριν από λίγο κατά 1,87 δολάρια το βαρέλι στα 51,74 δολάρια, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αυξανόταν 1,77 δολάρια στα 48,03 δολάρια το βαρέλι.

Στην αύξηση της τιμής του αργού συνέβαλε η είδηση ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συζήτησαν την περασμένη εβδομάδα για την κατάσταση της αγοράς πετρελαίου και σχεδιάζουν να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη ζήτηση, την παραγωγή και το σχιστολιθικό πετρέλαιο, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ σε δημοσιογράφους.

Το εξασθενημένο δολάριο πρόσφερε, επίσης, στήριξη στην τιμή του αργού. «Η αγορά κινείται πιθανόν με βάση προσδοκίες ότι οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ και χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν να συνεργασθούν», δήλωσε αναλυτής της Commerzbank στη Φρανκφούρτη.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.