Quantcast
Πετρέλαιο: Ανοδικά κινούνται οι τιμές λόγω των εξελίξεων σε Καναδά και Λιβύη - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Ανοδικά κινούνται οι τιμές λόγω των εξελίξεων σε Καναδά και Λιβύη

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στον Καναδά μείωσε την παραγωγή της χώρας και η κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη ενίσχυσαν περισσότερο τις ανησυχίες για την άμεση προσφορά του αργού σε σχέση με αυτές για τη μακροπρόθεσμη υπερβάλλουσα προσφορά του.

Η τιμή του μπρεντ αυξανόταν πριν από λίγο 0,3% στα 44,76 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε άνοδο 0,7% στα 44,08 δολάρια.

Αν και οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Καναδά δεν βρίσκονται στη διαδρομή της πυρκαγιάς, η ανεξέλεγκτη εξάπλωσή της οδήγησε στην απόφαση να τεθεί εκτός λειτουργίας το ένα τρίτο της ημερήσιας παραγωγικής δυναμικότητας του αργού και να κλείσουν μερικοί μεγάλοι αγωγοί.

Μία δυναμικότητα παραγωγής, τουλάχιστον 640.000 βαρελιών την ημέρα, τέθηκε εκτός λειτουργίας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που ελήφθησαν, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
Στη Λιβύη, η ήδη παραπαίουσα παραγωγή πετρελαίου διατρέχει περαιτέρω κίνδυνο από τη διαμάχη μεταξύ των ανατολικών και δυτικών πολιτικών δυνάμεων.

Ο συνδυασμός αυτών των εξελίξεων φαίνεται ότι έδωσε νέα ώθησε στις τιμές του αργού, οι οποίες είχαν χάσει τη δυναμική τους στις αρχές της εβδομάδας, αν και ορισμένοι έλεγαν ότι η ανάκαμψη μπορεί να είναι προσωρινή, καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ συνεχίζουν να αντλούν πετρέλαιο κοντά σε επίπεδα – ρεκόρ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.