Quantcast
Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για το μπρεντ πάνω από τα 45 δολάρια - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% για το μπρεντ πάνω από τα 45 δολάρια

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από 2% αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου, που αναμένεται να κλείσουν με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, εν μέσω ενδείξεων ότι μπορεί να περιορίζεται η για μεγάλο διάστημα υπερβάλλουσα προσφορά του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υψηλή κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ, οι πρόσθετες ενδείξεις μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής και τα προβλήματα στην εξόρυξη πετρελαίου σε ορισμένες περιοχές έχουν στηρίξει την πραγματοποίηση επενδύσεων στον τομέα, δήλωναν χρηματιστές. Σημείωναν, επίσης, ότι οι υψηλές εισαγωγές αργού από την Κίνα τον Μάρτιο στηρίζουν τις τιμές.

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε 2,1% στα 45.45 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού σημείωσε άνοδο 2% στα 44,07 δολάρια. Το μπρεντ έχει αυξηθεί περίπου 6% αυτή την εβδομάδα και το αμερικανικό αργό 9,7%.

«Το τρέχον ράλι καθοδηγείται από το κλίμα στην αγορά, στην οποία δημιουργείται όλο και περισσότερο η πεποίθηση ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι η διαδικασία αποκατάστασης μίας νέας ισορροπίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε στέλεχος του Energy Management Institute.

Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η αγορά πετρελαίου είναι ακόμη μακριά από μία νέα ισορροπία προσφοράς και ζήτησης. «Αν και το πρόσφατο ράλι μπορεί να συνεχισθεί… πιστεύουμε ότι δεν καθοδηγείται ακόμη από μία σημαντική αλλαγή των βασικών μεγεθών», σημείωσε η Goldman Sachs σε σημείωμα προς τους πελάτες της, προσθέτοντας ότι μία βιώσιμη ισορροπία της αγοράς, καθοδηγούμενη από τη μείωση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, θα υπάρξει στο τρίτο τρίμηνο του 2016.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.