Quantcast
Πετρέλαιο: Άνοδος 5% στα 30 δολάρια μετά το χαμηλό 12ετίας - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Άνοδος 5% στα 30 δολάρια μετά το χαμηλό 12ετίας

δημοσιεύτηκε:

Tη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και τρεις μήνες, από τα χαμηλά 12ετίας, σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μία μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση των αποθεμάτων αργού.

Το αμερικανικό αργό κατέγραφε άνοδο 4,8% στα 29,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα, η τιμή του μπρεντ αυξανόταν 5% λίγο πάνω από τα 30 δολάρια.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Η άνοδος αυτή ήταν μεν μεγαλύτερη από τα 2,3 εκατ. βαρέλια που εκτιμούσαν αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal, ωστόσο ήταν μικρότερη από τα 4,6 εκατ. βαρέλια που είχε εκτιμήσει την περασμένη Τετάρτη το American Petroleum Institute.

Πολλοί ειδικοί προβλέπουν υψηλότερες τιμές στη συνέχεια του έτους, λόγω των μειώσεων που έκαναν οι παραγωγοί πετρελαίου καθώς μειώνονταν οι τιμές. Και διαχειριστές κεφαλαίων έχουν λάβει θέσεις που θα τους απέφεραν κέρδη από την πτώση των τιμών, μία τάση που συχνά προδιαγράφει μία αναστροφή.

Σε κάποιο βαθμό, η ανάκαμψη των τιμών μπορεί να προκύπτει από χρηματιστές που κλείνουν απαισιόδοξα στοιχήματα.

Η EIA ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν 4,6 εκατ. βαρέλια έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.