Quantcast
Πετρέλαιο: Αυξάνεται η υπερβάλλουσα προσφορά του - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Αυξάνεται η υπερβάλλουσα προσφορά του

δημοσιεύτηκε:

Η υπερβάλλουσα παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί, εντείνοντας τις πτωτικές πιέσεις στις τιμές του, καθώς η Κίνα θα σταματήσει τις αγορές για την αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων της και τα ασιατικά διυλιστήρια επιβραδύνουν τις εισαγωγές τους εν όψει της περιόδου συντήρησής τους. 

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε σήμερα κατά 1% στα 54,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 2,44% στα 42,40 δολάρια.

Δημοσίευμα του Reuters σημειώνει ότι οι αγορές από την Κίνα για τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της αποτελούσαν έναν από τους κύριους παράγοντες της ασιατικής ζήτησης από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς η χώρα εκμεταλλευόταν τις χαμηλές τιμές για να γεμίσει τις δεξαμενές της παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. 

Ωστόσο, η Κίνα αναμένεται να σταματήσει τις αγορές για τα αποθέματα, καθώς οι δεξαμενές έχουν φθάσει στα όριά τους και ελεύθερος χώρος θα υπάρξει αργότερα στη διάρκεια του έτους. 

Στην πτωτική πίεση των τιμών συμβάλλει και η αναμενόμενη μείωση επεξεργασίας πετρελαίου από τα κινεζικά διυλιστήρια στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση περιορίζεται από αυξήσεις της φορολογίας και την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Η

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.