Quantcast
Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών σήμερα - Στα 40-50 δολάρια βλέπει το μπρεντ φέτος ο ΟΠΕΚ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών σήμερα – Στα 40-50 δολάρια βλέπει το μπρεντ φέτος ο ΟΠΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα, καθώς οι ενδείξεις ισχυρής ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ επισκίασαν την αύξηση των αποθεμάτων αργού. Ο ΟΠΕΚ, όμως, έγινε πιο απαισιόδοξος για την πορεία των τιμών μπρεντ φέτος, προβλέποντας ότι θα κινηθούν από 40 έως 50 δολάρια το βαρέλι. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε πριν από λίγο αύξηση κατά 3,9% στα 45,9 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του μπρεντ κατά 2,7% στα 50,7 δολάρια. Η εξασθένηση του δολαρίου έκανε, επίσης, πιο προσιτές τις τιμές του αργού για τους κατόχους ευρώ, ενώ η άνοδος της Wall Street ενίσχυσε το κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές του πετρελαίου.

Η ενθάρρυνση από τη ζήτηση βενζίνης αντιστάθμισε την ανησυχία για τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά σχεδόν 2,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για αύξηση κατά 933.000 βαρέλια.

Οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ στον Περσικό Κόλπο, που είναι επικεφαλής της νέας στρατηγικής του Οργανισμού να αφεθεί ο καθορισμός των τιμών στις δυνάμεις της αγοράς και παράλληλα να αυξάνεται στο μέγιστο βαθμό η παραγωγή για τη διατήρηση της πελατείας. Πιστεύουν τώρα ότι οι τιμές δεν θα κινηθούν πολύ υψηλότερα από τα σημερινά τους επίπεδα, εάν εν γένει αυξηθούν φέτος.

Αξιωματούχος από χώρα του Περσικού δήλωσε στην Wall Street Journal ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ βλέπουν το μπρεντ να κυμαίνεται μεταξύ 40 και 50 δολάρια το βαρέλι έως το τέλος του 2015, ενώ τα μέλη του ΟΠΕΚ στον Περσικό ανέμεναν προηγουμένως ότι οι τιμές θα αυξάνονταν σταθερά σε ένα εύρος από 70 έως 80 δολάρια το βαρέλι στο τέλος του έτους.

Οι αντιπροσωπείες του ΟΠΕΚ βλέπουν τώρα την αγορά να εξισορροπεί σε κάποιο χρονικό σημείο στο 2016 και τις τιμές να αυξάνονται ως αποτέλεσμα αυτής της εξισορρόπησης. Οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές «για περίπου έξι μήνες, όπως φαίνεται», δήλωσε αξιωματούχος του Ιράν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.