Quantcast
Πετρέλαιο: Εκτίναξη 12% της τιμής του αμερικανικού και 10% του μπρεντ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Εκτίναξη 12% της τιμής του αμερικανικού και 10% του μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Ράλι έκαναν οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας από το χαμηλό επίπεδο 13 ετών που είχαν υποχωρήσει χθες, εν μέσω προσδοκιών για μειώσεις της παραγωγής από μερικούς μεγάλους παγκόσμιους προμηθευτές.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) εκτινάχθηκε 3,32 δολάρια το βαρέλι ή 12,5% στα 29,53 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε 3,02 δολάρια ή 10,1% στα 33,08 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του WTI υποχώρησε χθες στα 26,21 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Μαΐου 2003. Και οι δύο δείκτες αναφοράς του πετρελαίου σημειώνουν πτώση σε εβδομαδιαία βάση, με το μπρεντ να αναμένεται να καταγράψει απώλειες 7% και το WTI περίπου 10%.

Οι τιμές άρχισαν να αυξάνονται προς τα τέλη της χθεσινής συνεδρίασης, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, που κατέγραφε μεταφρασμένη δήλωση του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί, αν και σημείωσε ότι πρέπει να συμμετάσχουν και άλλες χώρες. Κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, παρά τις αυξημένες συζητήσεις για το θέμα αυτό τον περασμένο μήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.