Quantcast
Πετρέλαιο: "Εκτοξεύθηκε" η τιμή του μετά τις επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: “Εκτοξεύθηκε” η τιμή του μετά τις επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

δημοσιεύτηκε:

“Eκτοξεύθηκε” η τιμή του πετρελαίου (brent) καθώς ξεπέρασε το όριο των 80 δολαρίων το βαρέλι μετά τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως μετέδωσε στη 1:15 μ.μ. ώρα Ελλάδας το investing.com  η τιμή του πετρελαίου ανήλθε στα 80,54 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας μια αύξηση της τάξεως του 4,04% από 77,41 δολάρια το βαρέλι που ήταν χθες στο κλείσιμο του. Μάλιστα ο πίνακας του investing.com δείχνει ότι  η τιμή του πετρελαίου ξεκίνησε σήμερα με 78,31 δολάρια το βαρέλι ενώ η μέση τιμή του τις τελευταίες ημέρες κινούνταν μεταξύ 78,31 δολάρια το βαρέλι με 80, 7 δολάρια το βαρέλι

Δείτε  παρακάτω τον τον σχετικό πίνακα του investing.com

 

Νωρίτερα το Reuters.com   μετέδωσε πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκαν κατά 1,95 δολάρια το βαρέλι/ 2,5% και ανήλθαν στα 79,36 δολάρια το βαρέλι, αλλά και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού  αργού πετρελαίου  West Texas Intermediate  αυξήθηκαν κατά 2,8 % και διαμορφώθηκαν  στα 74,01 δολάρια το βαρέλι.

Πετρέλαιο: Ποιες είναι οι προβλέψεις για τις τιμές

Τις προβλέψεις όμως για το πώς θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου το επόμενο διάστημα έκαναν οι αναλυτές στο time.com. Αναλυτικά:

-UBS Group AG

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου οφείλεται στο ότι η αγορά πιστεύει πως θα κλιμακωθεί η σύγκρουση των ανταρτών Χούθι  είπε ο στρατηγικός  αναλυτής, Giovanni Staunovo που ασχολείται με  θέματα εμπορευμάτων στην UBS Group AG. «Εμείς βλέπουμε υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε.  Εκτιμούμε πως η τιμή του Brent θα κινηθεί πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι  λόγω των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου από τον  ΟΠΕΚ +  σημείωσε μεταξύ  άλλων.

-Vanda Insights

Θα εξακολουθούν να υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές του πετρελαίου διότι η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη  είπε  η ιδρύτρια της συμβουλευτικής εταιρείας Vanda Insights, Vandana Hari

-Westpac Banking

Το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate  θα μπορούσε να  υπερβεί τι όριο των  75 δολαρίων το βαρέλι και η τιμή του  brent θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι δεδομένου ότι οι ηγέτες των Χούτι έχουν πει ότι οποιαδήποτε επίθεση των ΗΠΑ δεν θα περάσει χωρίς απάντηση, όπως είπε ο επικεφαλής έρευνας  του τμήματος εμπορευμάτων και άνθρακα στη Westpac Banking Corp, Robert Rennie.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.