Quantcast
Πετρέλαιο: Έπεσε η τιμή του μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ-Τι λένε οι αναλυτές της Citi - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Έπεσε η τιμή του μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ-Τι λένε οι αναλυτές της Citi

δημοσιεύτηκε:

Κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι έπεσε σήμερα η τιμή του πετρελαίου μετά την επίθεση  που έκανε το Σαββατοκύριακο το Ιράν στο Ισραήλ. Όπως μεταδίδει το investing.com, η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε σήμερα στις 12.38 ώρα Ελλάδας πτώση της τάξεως του 0.92% και ανήλθε στα 89.62 δολάρια το βαρέλι από 90,45 δολάρια το βαρέλι που ήταν η τιμή του στο χθεσινό κλείσιμο του. Νωρίτερα το Reuters.com  ανέφερε πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent για παράδοση Ιουνίου μειώθηκαν κατά 0,5% και ανήλθαν στα 89,95 δολάρια το βαρέλι  ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Μαΐου υποχώρησαν  0,6% και διαμορφώθηκαν  στα 85,14 δολάρια το βαρέλι.

Αυτό συνέβη για δύο λόγουςΟ ένας είναι ότι η αγορά είχε προεξοφλήσει την επίθεση από την περασμένη εβδομάδα καθώς η ηγεσία του Ιράν είχε προειδοποιήσει για απάντηση στην επίθεση κατά της διπλωματικής αποστολής της χώρας στη Συρία την 1η Απριλίου, κατά την οποία είχαν βρει τον θάνατο επτά αξιωματικοί της. Επιπλέον, οι ΗΠΑ είχαν διαμηνύσει ότι ανέμεναν κτύπημα από την Τεχεράνη μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο. Για αυτό, άλλωστε, είχαν αυξηθεί οι τιμές πάνω από τα 90 δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Και άλλος λόγος έχει να κάνει με την ελπίδα ότι η σύγκρουση των δύο παραδοσιακών εχθρών στη Μέση Ανατολή θα παραμείνει εντός ορίων μετά τη δήλωση από το Ιράν ότι «το θέμα μπορεί να θεωρείται λήξαν» και τις πιέσεις που ασκεί η Δύση στο Ισραήλ να δείξει αυτοσυγκράτηση.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com 

 

Πετρέλαιο: Τι λένε οι αναλυτές της Citi

Για το θέμα της τιμής του πετρελαίου μίλησαν οι  αναλυτές της Citi στο Reuters.com.

Η αγορά- σε γενικές γραμμές ήταν συγκρατημένη κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίμηνου  όσον αφορά την πρόσφορα και τη ζήτηση του πετρελαίου, είπαν οι αναλυτές της Citi και πρόσθεσαν πως  οποιαδήποτε αποκλιμάκωση ( εν. πολέμου  Ιράν -Ισραήλ) θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου στα επίπεδα των 70 δολαρίων και των 80 δολαρίων  το βαρέλι.

Αυτό που δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε στην αγορά είναι το ενδεχόμενο να συνεχιστεί ο πόλεμος μεταξύ του του Ιράν και του Ισραήλ, τόνισαν. Και εκτίμησαν πως η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να φέρει πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι την τιμή τιμή του πετρελαίου.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.