Quantcast
Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος των τιμών καθώς η Ρωσία συζητά συνεργασία με τον ΟΠΕΚ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος των τιμών καθώς η Ρωσία συζητά συνεργασία με τον ΟΠΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σημαντικά σήμερα, μετά τη δήλωση της Ρωσίας ότι συζητά τη συνεργασία της με τον ΟΠΕΚ, ενισχύοντας τις ελπίδες για την προώθηση μίας συμφωνίας που θα περιορίσει την υπερβάλλουσα προσφορά.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο πιθανός συντονισμός με τον ΟΠΕΚ συζητήθηκε σε μία συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των ρωσικών πετρελαικών εταιρειών.

Η Ρωσία, που είναι η κορυφαία από τις εκτός ΟΠΕΚ χώρες – παραγωγούς αργού, ήταν απρόθυμη στο παρελθόν να μειώσει την παραγωγή της, καθώς μάχεται για μερίδιο αγοράς με τη Σαουδική Αραβία, που είναι η μεγαλύτερη παραγωγός – χώρα του ΟΠΕΚ.

Η τιμή του μπρεντ αυξανόταν σχεδόν 4% στα 33,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού σημείωνε κέρδη 2% στα 32,06 δολάρια.

Η τιμή του αργού φαινόταν ενισχυμένη, πριν από τις ειδήσεις από τη Ρωσία, καθώς από έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας προέκυψε μία αναπάντεχη έξαρση της ζήτησης για διυλισμένα προϊόντα, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε τις Βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε 6%, ενισχυμένη εν μέρει από τις προβλέψεις ότι θα συνεχισθεί η κακοκαιρία αυτή την εβδομάδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.