Quantcast
Πετρέλαιο: Κάτω από τα 40 δολάρια έπεσε το αμερικανικό αργό - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 40 δολάρια έπεσε το αμερικανικό αργό

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από την οικονομική κρίση του 2009, σημειώνοντας το μεγαλύτερης διάρκειας πτωτικό σερί μετά από 29 χρόνια, καθώς αυξήθηκαν περαιτέρω οι πλατφόρμες εξόρυξης στις ΗΠΑ και μειώθηκε η κινεζική μεταποιητική παραγωγή.

Η αύξηση των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ ενισχύει τις ανησυχίες ότι η παραγωγή του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου αντιδρά αργά στη μείωση των τιμών. Οι ενεργειακές αγορές υποχωρούσαν από νωρίς σήμερα, καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια και οι συναλλαγματικές αγορές ακολούθησαν την πτώση των πρώτων υλών αυτή την εβδομάδα, με την πτώση να επιταχύνεται σήμερα λόγω των στοιχείων που έδειξαν ότι η κινεζική μεταποιητικά παραγωγή μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό 6,5 ετών.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ήταν μειωμένη κατά 1,30 δολάρια το βαρέλι ή 3,2% στα 40,02 δολάρια πριν από λίγο, ενώ είχε υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 39,86 δολάρια. Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε 1,44% ή πάνω από 3% στα 45,18 δολάρια το βαρέλι και κινδυνεύει να μειωθεί κάτω από τα 45 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2009.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.