Quantcast
Πετρέλαιο: Κερδοσκοπικά κεφάλαια ωθούν τις τιμές ανοδικά παρά τα δεδομένα της αγοράς - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Κερδοσκοπικά κεφάλαια ωθούν τις τιμές ανοδικά παρά τα δεδομένα της αγοράς

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται και σήμερα, καθώς κεδροσκοπικά κεφάλαια συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στην αγορά, αν και ανάλογα ράλι στο παρελθόν οδήγησαν σε απώλειες, εν μέσω της συνεχιζόμενης υπερβάλλουσας προσφοράς του αργού.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πριν λίγο άνοδο 1,85% στα 47,80 δολάρια το βαρέλι. Λίγο μικρότερα ήταν τα κέρδη για το αμερικανικό αργό, το οποίο σημείωνε άνοδο 1,57% στα 46,04 δολάρια.

Ράλι, όπως αυτό του πετρελαίου, σημειώνονται σε όλο τον τομέα των πρώτων υλών, καθώς νέα κεφάλαια ρέουν στην αγορά. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, που επενδύουν στα εμπορεύματα, αύξησαν τις θέσεις τους κατά 4,1 δις. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο. Η τάση αυτή συνεχίζει να ενισχύει τις τιμές του αργού, προσδίνοντας στο ράλι μία αίσθηση ανωτερότητας, παρά την υπερβάλλουσα προσφορά της αγοράς, σημείωνε χρηματιστής.

Τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, που ανακοινώθηκαν χθες, έδειξαν ότι μειώθηκε η παραγωγή στις ΗΠΑ για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, περιορίζοντας την παραγωγή κατά 300.000 βαρέλια από την αρχή του έτους. Εκτός των ΗΠΑ, όμως, πολλοί παραγωγοί πετρελαίου εξακολουθούν να αντλούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό από τα κοιτάσματά τους.

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.