Quantcast
Πετρέλαιο: Μικρή μείωση των τιμών από τα υψηλά 2015 - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Μικρή μείωση των τιμών από τα υψηλά 2015

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα λίγο από τα υψηλά επίπεδα του 2015, καθώς το Ιράκ ανακοίνωσε ρεκόρ εξαγωγών αργού τον Απρίλιο και το δολάριο ενισχύθηκε.

Η αύξηση των τιμών του μπρεντ και του αμερικανικού αργού κινήθηκε μεταξύ 20 και 25% τον Απρίλιο, με τη στήριξη που πήραν από την εξασθένηση του δολαρίου και τα στοιχήματα για χαλάρωση της πλεονάζουσας προσφοράς του «μαύρου χρυσού», μετά τις μεγάλες πωλήσεις από πέρυσι τον Ιούνιο έως φέτος τον Ιανουάριο, οι οποίες οδήγησαν στη μείωση των τιμών κατά 50%.

Η προσφορά πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Απρίλιο στο υψηλότερο σημείο διετίας, στα 31,04 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί στα 66,52 δολάρια από το χθεσινό υψηλό του 2015 (66,93 δολάρια το βαρέλι) και ενώ είχε μειωθεί έως και τα 65,52 δολάρια. Τον Απρίλιο, η αύξηση του μπρεντ ανήλθε σε 21%.

Για το αμερικανικό αργό, η τιμή του διαμορφώνεται στα 59,18 δολάρια, μετά το χθεσινό υψηλό έτους (59,90) και το σημερινό χαμηλό των 58,32 δολαρίων.

Το ευρώ άρχισε να χάνει έδαφος το απόγευμα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,1190 δολάρια.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.