Quantcast
Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των τιμών - Κοντά στα 43 δολάρια το βαρέλι το μπρεντ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των τιμών – Κοντά στα 43 δολάρια το βαρέλι το μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, αντιστρέφοντας τις απώλειες που σημείωναν στις αρχές της συνεδρίασης, καθώς το δολάριο υποχώρησε και αυξήθηκαν οι ελπίδες μίας συμφωνίας αυτή την εβδομάδα μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών, με την οποία θα άρχισε να περιορίζεται η υπερβάλλουσα προσφορά του αργού.

Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξανόταν πριν λίγο 1,6% στα 40,36 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 2,3% στα 42,87 δολάρια στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο εμπορευμάτων.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν πάνω από 14% την περασμένη εβδομάδα – με τα κέρδη της Παρασκευής να φθάνουν στο 6% – καθώς το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μία απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές έγιναν σταδιακά πιο αισιόδοξοι ότι η σύνοδος των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου τη Κυριακή στη Ντόχα θα φέρει αποτελέσματα. Ωστόσο, η εκτίμηση αυτή είναι αντίθετη με την άποψη αναλυτών και υπεύθυνων για τη στρατηγική, οι οποίοι θεωρούν ότι ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία, δεν θα περιορίσει ουσιαστικά την αυξανόμενη παγκόσμια υπερβάλλουσα προφορά του αργού. Μόλις χθες, το Ιράκ ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο αύξησε την παραγωγή του στο επίπεδο ρεκόρ των 4,55 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.