Quantcast
Πετρέλαιο: Νέα έκρηξη της τιμής του μπρεντ στα 55 δολάρια το βαρέλι - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Νέα έκρηξη της τιμής του μπρεντ στα 55 δολάρια το βαρέλι

δημοσιεύτηκε:

Νέο άλμα 6% έκαναν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας ένα τριήμερο ράλι, με το οποίο διέγραψαν τις απώλειες που είχαν σημειώσει στη διάρκεια του Αυγούστου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν μείωση της αμερικανικής παραγωγής «μαύρου χρυσού» και ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει με άλλους παραγωγούς για να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές τιμές.

Η τιμή του μπρεντ αυξανόταν πριν λίγο 5,8% ή 3 δολάρια το βαρέλι στα 54,6 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε άνοδο 6,4% ή 2,9 δολάρια στα 48,1 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές ανέκαμψαν μετά την υποχώρησή τους σήμερα το πρωί, ενώ η ρευστότητα στην αγορά ήταν περιορισμένη λόγω τραπεζικής αργίας στη Βρετανία.

Η αμερικανική παραγωγή αργού κορυφώθηκε λίγο πάνω από τα 9,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, πριν αρχίσει να υποχωρεί περισσότερο από 300.000 βαρέλια τους δύο επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενεργειακής Πληροφόρησης.

Το ράλι διευρύνθηκε περαιτέρω, καθώς ο ΟΠΕΚ εξέφρασε ανησυχία τη Δευτέρα για την πτώση της τιμής του πετρελαίου και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με άλλους παραγωγούς για το θέμα αυτό. Οι χώρες του ΟΠΕΚ υπό τη Σαουδική Αραβία διατήρησαν σε υψηλό επίπεδο την παραγωγή τους από τον περασμένο Νοέμβριο, για να διατηρήσουν μερίδιο στην αγορά, παρά την καταβαράθρωση των τιμών τους.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.