Quantcast
Πετρέλαιο: Νέα πτώση των τιμών κοντά σε χαμηλά επίπεδα 11 ετών - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Νέα πτώση των τιμών κοντά σε χαμηλά επίπεδα 11 ετών

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και σήμερα, πλησιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα 11ετίας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η υπερβάλλουσα προσφορά του αργού μπορεί να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο ενός πολέμου τιμών μεταξύ κορυφαίων παραγωγών – μελών του ΟΠΕΚ και παραγωγών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ.

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε έως και 4%, κάτω από τα 36,40 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2008, ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση σχεδόν 3%, κάτω από τα 34,60 δολάρια.

Πριν από λίγο, αμφότερες οι τιμές αναφοράς του «μαύρου χρυσού» είχαν ανακάμψει κάπως από τα χαμηλά αυτά και διαμορφώνοντας στα 37,31 δολάρια το μπρεντ και τα 35,31 δολάρια το αμερικανικό αργό. Οι τιμές του αργού μειώθηκαν πάνω από 13% στις έξι τελευταίες συνεδριάσεις.

Αν το μπρεντ υποχωρήσει κάτω από 36,20 δολάρια – τιμή που είχε καταγραφεί στη διάρκεια της κρίσης του 2008 – θα διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2004, μία χρονιά που το αργό άρχισε την ανάκαμψή του από τα μονοψήφια ποσά που είχε κατρακυλήσει κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 1998. Το χαμηλό του αμερικανικού αργού στη διάρκεια της τελευταίας κρίσης ήταν τα 32,40 δολάρια και σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2008.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.