Quantcast
Πετρέλαιο: Ο περιορισμός της παραγωγής δεν είναι πλέον στο τραπέζι του ΟΠΕΚ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Ο περιορισμός της παραγωγής δεν είναι πλέον στο τραπέζι του ΟΠΕΚ

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχουν στο τραπέζι του ΟΠΕΚ προτάσεις για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, κατά τη συνεδρίαση του Οργανισμού τον Ιούνιο, μετά την αποτυχία των συζητήσεων για πάγωμα της προσφοράς τον περασμένο μήνα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται έξι στελέχη αντιπροσωπειών.

Σε σημερινή σύνοδο εκπροσώπων χωρών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη συζητήθηκε η βελτίωση των δεδομένων σχετικά με την προσφορά και ζήτηση του πετρελαίου, σύμφωνα με δύο εκπροσώπους. Η πρόταση για πάγωμα της παραγωγής έχει ξεπερασθεί από τις μεταβολές στην αγορά και πιθανόν να μην είναι πλέον αναγκαία, δήλωσαν δύο εκπρόσωποι χωρών που είχαν ταχθεί υπέρ της πρότασης τον προηγούμενο μήνα.

Η τιμή του πετρελαίου έχει ανακάμψει, μετά τη βουτιά που έκανε στις αρχές του έτους, όταν υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003, ενώ μέσω ενδείξεων χαλάρωσης της παγκόσμιας υπερβάλλουσας προσφοράς του αργού, καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ μειώνεται.

Η τιμή του μπρεντ συνέχισε να αυξάνεται, φθάνοντας τα 48,50 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα. Αυτή την εβδομάδα, όμως, η τιμή του υποχωρεί και πριν λίγο διαμορφωνόταν στα 44,90 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,2% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Πτώση 0,3% σημείωνε και η τιμή του αμερικανικού αργού, που διαμορφωνόταν στα 43,80 δολάρια το βαρέλι.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.