Quantcast
Πετρέλαιο: Πώς "διαβάζουν" οι αναλυτές τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της τιμής του από τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πώς “διαβάζουν” οι αναλυτές τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της τιμής του από τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο κατέγραψε σήμερα η τιμή του πετρελαίου. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ανησυχίες ότι τα πολύ υψηλά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο θα επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη και θα σταματήσουν τη ζήτηση καυσίμων. Αξιοσημείωτο είναι δε πως αυτήν την εβδομάδα η τιμή του Brent σημείωσε μια πτώση της τάξεως του 11,8% και η τιμή του αργού West Texas Intermediate (WTI) μειώθηκε σχεδόν κατά 8,8%, όπως μετέδωσε το economictimes.indiatimes.com,

Επίσης σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου Brent αυξήθηκαν στις 01:47 ώρα Ελλάδας κατά 0,4% και ανήλθαν στα 84,43 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate σημείωσαν μια αύξηση της τάξεως του 0,5% και διαμορφώθηκαν στα 82,73 δολάρια, ανακάμπτοντας ελαφρώς  από την πτώση του 2% που σημείωσαν την Πέμπτη.

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του investing.com για το πετρέλαιο

Αξιοσημείωτο είναι δε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του investing.com, η τιμή του πετρελαίου ανήλθε στις 3.14 μμ  στα 83,94 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως 0,15 %  από 84,07 δολάρια το βαρέλι που έκλεισε χθες. Το πρωί η τιμή του ήταν στα  84,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ η μέση τιμή του τις προηγούμενες ημέρες κινείτο μεταξύ  83,62 δολάρια το βαρέλι με 86,56 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε παρακάτω τους σχετικούς πίνακες 

 

Τι λένε οι αναλυτές

Τις σημερινές τιμές του πετρελαίου σχολίασε ο αναλυτής του OANDA,Έντουαρντ Μόγια σύμφωνα με το economictimes.indiatimes.com.  Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιούνται, ύστερα από μια ανησυχητική  εβδομάδα για το sell off ομόλογων το οποίο  προκάλεσε ανησυχίες για την ανάπτυξη της παγκόσμια οικονομίας. Οι ανησυχίες των επενδυτών ομολόγων σχετικά με τις κρατικές δαπάνες και το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέπεσε με το απότομο χαμηλό 17 ετών των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.  Αξιοσημείωτο είναι δε πως  προς στο πετρέλαιο αρχίζουν και στρέφονται οι αγοραστές μετά τη  μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο  που κατέγραψε σήμερα η τιμή του, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μόγια.

Από την πλευρά της  η JPMorgan εκτίμησε πως η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα είναι υγιής ωστόσο θα είναι πιο αργή στο τέταρτο τρίμηνο του 2023. Και η National Australia Bank  είπε πως  η πτώση τιμών του πετρελαίου  είναι  προσωρινή και πως αναμένεται να είναι η  ελλειμματική αγορά το τρέχον  τρίμηνο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.