Quantcast
Πετρέλαιο: Πτώση 6% των τιμών κάτω από τα 32 δολάρια σε χαμηλό 12ετίας - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πτώση 6% των τιμών κάτω από τα 32 δολάρια σε χαμηλό 12ετίας

δημοσιεύτηκε:

Κάτω από τα 32 δολάρια το βαρέλι υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, καθώς η μόνιμη υπερβάλλουσα προσφορά του αργού συνεχίζει να επιβαρύνει την αγορά. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 5,9% ή 1,96 δολάρια το βαρέλι στα 31,20 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 2,07 δολάρια ή 6,2% στα 31,48 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν βουλιάξει από τα μέσα του 2014 και έχουν ήδη υποχωρήσει 10% από την αρχή του έτους. Η βουτιά των τιμών ενέργειας έχει αναστατώσει τις παγκόσμιες αγορές, καθώς οι ενεργειακές εταιρείες και οι χώρες – παραγωγοί πετρελαίου πασχίζουν να μειώσουν τις δαπάνες τους, εν μέσω των χαμηλότερων εσόδων τους. Οι ενεργειακές μετοχές μειώθηκαν και σήμερα, συμβάλλοντας στην καθοδική πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών.

Οι αναλυτές της Wall Street προσαρμόζουν τις προβλέψεις τους χαμηλότερα, συμπορευόμενοι με την αγορά που κινείται χαμηλότερα κάθε μέρα του 2016. Οι αναλυτές σημειώνουν τώρα ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η πτώση των τιμών κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα συνεχίζουν να αυξάνονται και το δολάριο ενισχύεται, πιέζοντας τις τιμές των πρώτων υλών, όπως του πετρελαίου, που τιμολογούνται σε δολάρια.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.