Quantcast
Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών εν μέσω χαμηλών προσδοκιών από τη σύνοδο της Ντόχα - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών εν μέσω χαμηλών προσδοκιών από τη σύνοδο της Ντόχα

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα, εν μέσω μειωμένων συναλλαγών, καθώς χρηματιστές και αναλυτές εκτιμούν ότι η σύνοδος στη Ντόχα το Σαββατοκύριακο δεν θα συμβάλει σημαντικά στη γρήγορη μείωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς του αργού.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 74 σεντς στα 43,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού μειώθηκε 1,14 δολάρια στα 40,36 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα, ωστόσο, και οι δύο τιμές αυξήθηκαν.

Όλα τα μάτια των παραγόντων της αγοράς πετρελαίου είναι στραμμένα στη Ντόχα, όπου οι μεγάλοι παραγωγοί, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, συναντώνται για να συζητήσουν το πάγωμα της προσφοράς γύρω από τα σημερινά επίπεδα, σε μία προσπάθεια να περιορισθεί η υπερβάλλουσα προσφορά των 1,5 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή δράση μεγάλων παραγωγών του ΟΠΕΚ και εκτός του Οργανισμού τα τελευταία 15 χρόνια, αν και το Ιράν αρνήθηκε να συμμετάσχει, δηλώνοντας ότι θέλει να ανακτήσει το επίπεδο παραγωγής που είχε πριν από την επιβολή των κυρώσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.