Quantcast
Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών έως 4% μετά τη νέα αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών έως 4% μετά τη νέα αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων

δημοσιεύτηκε:

Πτώση 3-4% σημείωναν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την εκτίναξη των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες ότι η υπερβάλλουσα προσφορά θα μπορούσε να αντιστρέψει το δίμηνο ράλι τους.

Η αμερικανική Επιτροπή Ενεργειακής Πληροφόρησης (ΕΙΑ) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 9,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 4,1% ή 1,7 δολάρια το βαρέλι στα 39,75 δολάρια. Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πτώση 3,4% ή 1,45 δολαρίων στα 41.06 δολάρια το βαρέλι.

«Τα στοιχεία δεν θα βοηθήσουν τους αισιόδοξους στην αγορά πετρελαίου, δεδομένης της τεράστιας συγκέντρωσης αποθεμάτων αργού σε επίπεδα – ρεκόρ και πριν από την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε αναλυτής της Caprock Risk Management στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία ήταν, πάντως, εν μέρει θετικά, καθώς τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,6 εκατ. βαρέλια. Η ζήτηση για καύσιμα οχημάτων αυξήθηκε 7% τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες σε ετήσια βάση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.