Quantcast
Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών καθώς η Σαουδική Αραβία διατηρεί υψηλά την παραγωγή - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών καθώς η Σαουδική Αραβία διατηρεί υψηλά την παραγωγή

δημοσιεύτηκε:

H δήλωση του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ότι η χώρα του θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή πετρελαίου της, ώθησε προς τα κάτω τις διεθνείς τιμές του.

Το αμερικανικό αργό μειώθηκε 1,02 δολάρια το βαρέλι ή 2,7% στα 36,85 δολάρια, ενώ η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 86 σεντς ή 2,3% στα 36,93 δολάρια.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η πολιτική της χώρας του να μην περιορίζει την παραγωγή «είναι μία αξιόπιστη πολιτική», προσθέτοντας ότι δεν θα αλλάξει. Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες περιόδους πτώση των τιμών πετρελαίου η Σαουδική Αραβία μείωνε την παραγωγή της για να αυξηθούν οι τιμές.

Η Σαουδική Αραβία αντλούσε 10,13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Νοέμβριο, επίπεδο χαμηλότερο από το ρεκόρ που σημειώθηκε το καλοκαίρι, αλλά υψηλότερο από τα 9,58 εκατ. βαρέλια πέρυσι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν φέτος πτώση μεγαλύτερη από το ένα τρίτο, καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί, όπως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, συνέχισαν να αντλούν τον «μαύρο χρυσό» με τον ίδιο ρυθμό, επιδιώκοντας να υπερασπισθούν τα μερίδια τους στην αγορά. Η αμερικανική παραγωγή, εξ άλλου, αποδείχθηκε ανθεκτική παρά τις χαμηλές τιμές και μεγάλο μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς τροφοδότησε τα αποθέματα των ΗΠΑ.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.