Quantcast
Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα χθεσινά υψηλά επίπεδα τετραμήνου, καθώς οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, ενίσχυσαν τις αμφιβολίες για ένα θετικό αποτέλεσμα της συνόδου των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών την Κυριακή στη Ντόχα.

Μετά τη δήλωση του Νόβακ στο Reuters σε κλειστή ενημέρωση ότι η συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί την Κυριακή θα είναι γενικόλογη με λίγες λεπτομερείς δεσμεύσεις, οι τιμές υποχωρούσαν. Το μπρεντ μειώθηκε 52 σεντς στα 44,17 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό κατά 48 σεντς στα 41,69 δολάρια.

Η προοπτική μίας συμφωνίας παραγωγών του ΟΠΕΚ και εκτός του ΟΠΕΚ για τη στήριξη των τιμών έδωσε ώθησε στο πετρέλαιο τις τελευταίες εβδομάδες, αν και αναλυτές σημείωναν ότι, ακόμη και αν υπάρξει η συμφωνία, δεν θα συμβάλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση μίας ισορροπίας μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης του αργού.

Η είδηση από τη Μόσχα ήρθε, ενώ τα στοιχεία έδειξαν μία αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 6,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 536,53 εκατ. βαρέλια. Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αποθεμάτων βενζίνης – κατά 4,2 εκατ. βαρέλια στα 239,76 εκατ. βαρέλια – και η μείωση της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ μετρίασαν την επίπτωση από την εκτόξευση των αποθεμάτων του αργού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.