Quantcast
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 6 ετών η τιμή του αμερικανικού και 6 εβδομάδων του μπρεντ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 6 ετών η τιμή του αμερικανικού και 6 εβδομάδων του μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν 2% τη Δευτέρα και υποχώρησαν σε χαμηλό 6 εβδομάδων για το μπρεντ (που αγοράζει η Ελλάδα) και χαμηλό 6 ετών για το αμερικανικό αργό (WTI), εν μέσω ενδείξεων αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ και τη Λιβύη και μίας πιθανής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που θα αύξανε την παγκόσμια προσφορά του “μαύρου χρυσού”.

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε κατά 1,23 δολάρια το βαρέλι στα 53,44 δολάρια, ενώ είχε φθάσει στη διάρκεια της ημέρας και στα 52,50 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε 96 σεντς στα 43,88 δολάρια, ενώ είχε μειωθεί νωρίτερα στα 42,85 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009. Ταχνικοί αναλυτές προβλέπουν το επόμενο χαμηλό στα 37 δολάρια. 

Η παραγωγή της Λιβύης αυξήθηκε σε περίπου 490.000 βαρέλια την ημέρα, δηλαδή σε διπλάσια ποσότητα σε σχέση με πριν από λίγες εβδομάδας, δήλωσε πηγή της πετρελαικής βιομηχανίας. 

ΟΙ ΗΠΑ και το Ιράν πλησίασαν πιο κοντά σε μία συμφωνία – σταθμό για τα πυρηνικά που θα κατέληγε στην άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, αν και παρέμεναν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρώ. Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει τις εξαγωγές πετρελαίου, μόλις αρθούν οι κυρώσεις. 

 

Πηγή: Reuters

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.