Quantcast
Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 7ετίας οι τιμές του - Στα 38 δολάρια το αμερικανικό αργό - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 7ετίας οι τιμές του – Στα 38 δολάρια το αμερικανικό αργό

δημοσιεύτηκε:

Σε χαμηλό επίπεδο σχεδόν 7 ετών κατρακύλησαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, μετά την αποτυχία του ΟΠΕΚ την Παρασκευή να περιορίσει την παραγωγή των μελών του για να αντιμετωπίσει την υπερβάλλουσα προσφορά του αργού, ενώ και το ισχυρότερο δολάριο κάνει ακριβότερη τη διατήρηση θέσεων στο πετρέλαιο.

Η τιμή του αμερικανικού αργού σημειώνει πτώση 4,80% στα 38,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτώση 4,25% σημειώνει και η τιμή του μπρεντ που διαμορφώνεται στα 41,65 δολάρια.

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, οι υπουργοί Πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ απέφυγαν οποιαδήποτε αναφορά σε πλαφόν στην παραγωγή του Οργανισμού, αναδεικνύοντας έτσι τη διαφωνία που υπήρχε μεταξύ των μελών του για το πώς θα απορροφηθεί η επιπλέον παραγωγή από το Ιράν μετά την άρση των κυρώσεων εις βάρος της χώρας.

Η παραγωγή των μελών του ΟΠΕΚ, που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, έχει εντείνει την υπερβάλλουσα προσφορά του πετρελαίου, με την παραγωγή να υπερβαίνει τη ζήτηση κατά 0,5 έως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, θεωρεί ότι οι μη συμβατικοί παραγωγοί «μαύρου χρυσού», περιλαμβανομένων των Αμερικανών παραγωγών σχιστολιθικού πετρελαίου που συνέβαλαν στην υπερπροσφορά, θα εκτοπισθούν τελικά από την αγορά λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών πώλησης.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.