Quantcast
Πετρέλαιο: Στα 28,80 δολάρια η τιμή του μπρεντ - Αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Στα 28,80 δολάρια η τιμή του μπρεντ – Αύξηση των εξαγωγών από το Ιράν

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου βυθίστηκαν κάτω από τα 28 δολάρια το βαρέλι σήμερα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003, καθώς η αγορά προεξόφλησε την αύξηση των ιρανικών εξαγωγών μετά την άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης στο Σαββατοκύριακο.

Οι ανησυχίες για την επιστροφή του Ιράν σε μία αγορά με υπερβάλλουσα προσφορά ώθησε την τιμή του μπρεντ σήμερα στα 27,67 δολάρια, ενώ πριν λίγο η τιμή του μπρεντ διαμορφωνόταν στα 28,80 δολάρια, εξακολουθώντας να είναι χαμηλότερη από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ανταποκρινόμενες στη συμμόρφωση της Τεχεράνης στη συμφωνία για τα πυρηνικά, οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες δυνάμεις προχώρησαν στην άρση των διεθνών κυρώσεων, οι οποίες είχαν μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν κατά περίπου 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα επίπεδα του 2011 (πριν την επιβολή των κυρώσεων) σε λίγο πάνω από 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Το Ιράν, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, έδωσε εντολή σήμερα για την αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.