Quantcast
Πετρέλαιο: Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο οι τιμές - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο οι τιμές

δημοσιεύτηκε:

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για συμφωνία την Κυριακή των μεγάλων παραγωγών να παγώσουν την προσφορά του. 

Το αμερικανικό αργό αυξήθηκε 1,8 δολάρια το βαρέλι ή 4,5% στα 42,17 δολάρια, ενώ το μπρεντ αυξήθηκε 1,9 δολάρια ή 4,3% στα 44,69 δολάρια.

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παραμένει σε συνθήκες υπερβάλλουσας προσφοράς για περισσότερο από ενάμισι έτος. Αν και η παραγωγή έχει αρχίσει να μειώνεται σε ορισμένες περιοχές, λόγω της μείωσης των επενδύσεων, ιδιαίτερα στα κοιτάσματα σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η παγκόσμια προσφορά συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

Χρηματιστές περιμένουν ότι στη διεθνή σύνοδο των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών την Κυριακή θα συζητηθεί το θέμα του παγώματος της παραγωγής. Ορισμένοι επενδυτές θεωρούν τη σύνοδο ως την εισαγωγή σε μία μείωση της προσφοράς αργότερα το 2016, ενώ άλλοι λένε ότι το πάγωμα της παραγωγής στα ήδη υψηλά επίπεδα δεν θα περιορίσει την υπερβάλλουσα προσφορά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.