Quantcast
Πετρέλαιο: Στο χαμηλότερο επίπεδο 11ετίας οι τιμές μπρεντ και πετρελαίου θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Στο χαμηλότερο επίπεδο 11ετίας οι τιμές μπρεντ και πετρελαίου θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο επίπεδο 11ετία κατρακύλησαν οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού (WTI) φλέρταραν με το χαμηλό 7ετίας, καθώς προκύπτουν νέες ενδείξεις ότι η αυξανόμενη υπερβάλλουσα προσφορά του αργού θα υπερκαλύψει την περιορισμένη ζήτησή του κατά το 2016.

Η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου κινείται κοντά σε επίπεδα – ρεκόρ, και, καθώς όλο και περισσότερα βαρέλια έρχονται στην αγορά από χώρες, όπως το Ιράν και η Λιβύη, η τιμή του αργού αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση εδώ και 7 έτη.
Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε 61 σεντς στα 36,27 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας έως και 2% στη διάρκεια της συνεδρίασης στα 36,04 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2004.

Η τιμή του WTI υποχώρησε κατά 53 σεντς στα 34,20 δολάρια το βαρέλι, μετά το χαμηλό της συνεδρίασης (33,98 δολάρια).

Το μπρεντ έχει μειωθεί σχεδόν 19% τον Δεκέμβριο που είναι και η μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2008, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014, καθώς προβλέπονται υψηλότερες θερμοκρασίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη έως το τέλος του έτους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.