Quantcast
Πετρέλαιο: Σχεδόν 4% υποχωρεί η τιμή του μπρεντ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Σχεδόν 4% υποχωρεί η τιμή του μπρεντ

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σχεδόν 4% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Ρωσία απέκλεισε κάθε συνεργασία με τις χώρες του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του “μαύρου χρυσού” και οι χρηματιστές παίρνουν θέσεις εν όψει των στοιχείων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα και 

Η τιμή του μπρεντ υποχωρεί κατά 3,7% στα 47,76 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 3,9% στα 44,25 δολάρια. Χρηματιστές σημείωναν ότι ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος, με την αμερικανική αγορά να είναι κλειστή λόγω της «Ημέρας της Εργασίας» που είναι επίσημη αργία.

Οι ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ανακοινώσουν τη δεύτερη εκτίμηση των στοιχείων τους για το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου και απογοητευτικά στοιχεία μπορεί να πιέσουν την αγορά πετρελαίου, δήλωσαν χρηματιστές.

Η αύξηση της προσφοράς από τις χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, ιδιαίτερα από το Ιράν, ενίσχυσε το καθοδικό κλίμα της αγοράς. «Δεν μπορούμε να δούμε τίποτε βραχυπρόθεσμα που πρόκειται να αυξήσει σημαντικά τις τιμές», δήλωσε αναλυτής της Phillips Futures.

Εντός της εβδομάδας, επίσης, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας θα ανακοινώσει τη μηνιαία έκθεσή του, που θα διαγράφει τις προοπτικές για το αργό το 2016, αλλά οι χρηματιστές δεν αναμένουν μεγάλες εκπλήξεις.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.