Quantcast
Πετρέλαιο: Υποχώρησε η τιμή του μετά το υψηλό ενός 1 έτους - Τι λένε οι αναλυτές για το 2024 - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Υποχώρησε η τιμή του μετά το υψηλό ενός 1 έτους – Τι λένε οι αναλυτές για το 2024

δημοσιεύτηκε:

Yποχώρησε η διεθνής τιμή πετρελαίου ( brent) ύστερα από το υψηλό 1 έτους που κατέγραψε το πρωί ( δηλαδή πάνω από  97 δολάρια το βαρέλι). Όπως μεταδίδει το investing.com η τιμή του πετρελαίου ( brent) διαμορφώθηκε σήμερα στις 4.07 μμ στα 93,90 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας μια πτώση της τάξεως του 0,49%.

Νωρίτερα κατά τις ώρες συναλλαγών στην Ασία τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate  ανήλθαν στα 95,03 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.  Ενώ τα τελευταία διαπραγματεύονταν στα 94,61 δολάρια το βαρέλι. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent σημείωσε άνοδο 1,05% στα 97,56 δολάρια το βαρέλι.

Δείτε αναλυτικά τον σχετικό πίνακα investing.com 

Πετρέλαιο: Πόσο πιθανό είναι να φτάσει η τιμή του στα 100 δολάρια το βαρέλι

Τις εκτιμήσεις τους για το πώς θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου το επόμενο διάστημα έκαναν οι ειδικοί, σύμφωνα με το cnbc.com  .Oι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να  κινηθούν σε «υψηλά επίπεδα» και  για το υπόλοιπο του έτους , όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος και παγκόσμιος επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της TD Securities, Bart Melek.

Από την πλευρά της η τράπεζα UBS προέβλεψε πως η τιμή του Brent θα κινηθεί τους επόμενους μήνες μεταξύ 90 δολαρίων και 100 δολαρίων το βαρέλι και πως  θα φτάσει στο τέλος του έτους στα 95 δολάρια το βαρέλι .

Ενώ η Goldman Sachs  αναθεώρησε πρόσφατα προς τα πάνω τις προβλέψεις της  για την τιμή του πετρελαίου. Δηλαδή εκτίμησε πως η τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα 100 δολάρια για διάστημα 12 μηνών από 93 δολάρια το βαρέλι  που ήταν η αρχική της πρόβλεψη.  «Θεωρούμε πως ο ΟΠΕΚ θα μπορέσει να διατηρήσει την τιμή του  Brent στα επίπεδα μεταξύ  80  δολαρίων και 105 δολαρίων το βαρέλι το 2024, συμπλήρωσε η τράπεζα.

Eurostat: Αύριο οι ανακοινώσεις για το πληθωρισμό

Αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από την  Eurostat για τον Εναρμονισμένο δείκτη του Καταναλωτή  της Ευρωζώνης με αφορμή το ιστορικό υψηλό 1 έτους που κατέγραψε νωρίς πρωί η τιμή του πετρελαίου.

Το ερωτήματα που τίθενται είναι εάν ο πληθωρισμός  της Ευρωζώνης  θα παραμείνει πάνω από τα επίπεδα του 6% .Η  ΕΚΤ πάντως  δεν αναμένεται να αλλάξει την πολιτική της  για τα υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα . Και το άλλο είναι εάν ο πληθωρισμός της Ελλάδας θα επιταχυνθεί για 1 ακόμη  μήνα.

 

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.