Quantcast
Πλεύρης: Παράταση της θητείας των επικουρικών - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Παράταση της θητείας των επικουρικών

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στα Παραπολιτικά.

Όπως είπε για τους επικουρικούς υγειονομικούς ” Επειδή στις 31 Μαρτίου λήγουν οι επικουρικοί που βρίσκονται στο σύστημα τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει παράταση στους επικουρικούς σε χρονικό πλαίσιο επαρκές. Δηλαδή όπως δίνεται συνεχώς παράταση. Άρα
θα δοθεί μεγάλη παράταση. Και θα είναι μέχρι τα τέλη του χρόνου η παράταση που θα δοθεί στους επικουρικούς σε ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο σύστημα και μαζί με την παράταση θα βγει και η προκήρυξη των 4.000 μονίμων πια θέσεων για νοσηλευτές με ειδική μοριοδότηση συμβατή με το σύνταγμα προκειμένου αποδεδειγμένα να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σύστημα”.

” Δηλαδή να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πέρα από τη θέση του επικουρικού που έχουν μόνιμη θέση στο σύστημα και να εκτιμηθεί ότι είχανε παρουσία στη δύσκολη αυτή περίοδο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας “, πρόσθεσε.



” Άρα έχουμε παράταση των επικουρικών και προκήρυξη 4.000 θέσεων μόνιμων με ειδική μοριοδότηση για όσους βρίσκονται και υπηρετούν στο ΕΣΥ αυτή την περίοδο” τόνισε μεταξύ άλλων.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς


Επίσης μίλησε και για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Όπως είπε μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επιλέξουμε τα ακόλουθα είτε θα συνεχιστεί αυτό να παρατείνεται δηλαδή θα τίθεται σε αναστολή μέχρι να εμβολιαστούν, είτε θα υπάρξει ρύθμιση που αν εκτιμηθεί ότι αυτός ο εμβολιασμός πρέπει να είναι απαραίτητο τυπικό προσόν για να είσαι και να εργάζεσαι στο ΕΣΥ τότε θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός συστήματος Υγείας. Η εισήγησή μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση που πλέον όποιος δεν εμβολιάζεται όχι απλά να βρίσκεται σε αναστολή αλλά να μην μπορεί να παραμείνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.