Quantcast
Ποιες μετοχές στηρίζουν τις ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Ποιες μετοχές στηρίζουν τις ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα και η άνοδος της Nestle μετά τη συμφωνία του ελβετικού ομίλου τροφίμων για συνεργασία με τη Starbucks προσέφεραν στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης.

Η βουτιά κατά 12%, ωστόσο, της μετοχής της Air France λόγω της αναταραχής που επικρατεί στη διοίκηση της εταιρίας και η αδυναμία μεταξύ των χρηματοπιστωτικών μετοχών ασκούσε πιέσεις, περιορίζοντας την άνοδο του πανευρωπαϊκού δείκτη STOXX 600 σε 0,1%, ενώ οι βρετανικές αγορές ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Η Nestle σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,6% μετά την είδηση ότι θα καταβάλει 7,15 δισεκ. δολάρια στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμμαχίας στην αγορά του καφέ, στην οποία ο όμιλος τροφίμων εξασφαλίζει τα δικαιώματα να πουλά τα προϊόντα της Starbucks σε όλο τον κόσμο έξω από τα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας καφέ.

Η μετοχή της Air France υποχώρησε κατά 12% αφού ο διευθύνων σύμβουλός της Ζαν-Μαρκ Ζαναγιάκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παραιτηθεί αφού το προσωπικό της εταιρίας απέρριψε μια μισθολογική συμφωνία, βυθίζοντας την αεροπορική εταιρία σε αναταραχή εν μέσω μιας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κοστίσει στην εταιρία 300 εκατ. ευρώ.

Το σαββατοκύριακο, η γαλλική κυβέρνηση προέτρεψε τα στελέχη και τα συνδικάτα της Air France να επιλύσουν τη διαμάχη.

Άλμα 8,3% και 4,9% σημείωσαν αντίστοιχα η δανέζικη εταιρία ιατρικού εξοπλισμού Ambu και η πετρελαϊκή εταιρία Aker BP ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.