Quantcast
Πρεμιέρα σήμερα για τις μετοχές της ΑΔΜΗΕ στο χρηματιστήριο - enikonomia.gr
share

Πρεμιέρα σήμερα για τις μετοχές της ΑΔΜΗΕ στο χρηματιστήριο

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινά σήμερα στο Χρηματιστήριο η διαπραγμάτευση των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και των «νέων» μετοχών της ΔΕΗ μετά την απόσχιση της θυγατρικής.

Η τιμή εισαγωγής για τη μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών προσδιορίστηκε βάσει νόμου σε 2,12 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση με αυτήν την θεωρητική τιμή εκκίνησης, ενώ η αγορά θα προσαρμόσει με βάση την προσφορά και τη ζήτηση την τιμή με ελεύθερα όρια ημερήσιας διακύμανσης τιμών για τις 3 πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

Στην τιμή εκκίνησης της μετοχής της ΔEΗ δεν υπήρξε διοικητική παρέμβαση, λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελεί πρακτική του ΧΑ η μη προσαρμογή τιμής μετοχής όταν δεν υφίσταται αγοραία τιμή για την αξία που επιστρέφεται – στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς δεν υπάρχει πριν την επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής της ΔEΗ χρηματιστηριακή τιμή για τη μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Έτσι, στην περίπτωση της ΔEΗ, ως τιμή εκκίνησης για την Δευτέρα 19 Ιουνίου λαμβάνεται η τελευταία τιμή κλεισίματος (της 14ης Ιουνίου), ενώ ταυτόχρονα η αγορά μπορεί να προσαρμόσει την τιμή της μετοχής της ΔEΗ χωρίς όρια ημερήσιας διακύμανσης κατά την ημέρα αυτή.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί διαβάζοντας τη μεταβολή της τιμής της μετοχής της ΔEΗ κατά την ημέρα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς η μεταβολή υπολογίζεται με βάση την τελευταία τιμή κλεισίματος (€3,83 της 14 Ιουνίου) χωρίς διοικητική παρέμβαση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.