Quantcast
Πτώση καταγράφουν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Πτώση καταγράφουν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινήθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος και την Julius Baer να ηγείται της πτωτικής τάσης μετά την απρόσμενη παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας σημείωσε πτώση κατά 4,9% μετά την είδηση ότι ο Μπόρις Κολάρντι παραιτείται για να αναλάβει μια θέση στην ανταγωνιστική Pictet Group στη Γενεύη. Η υποχώρησή της Julius Baer, μαζί με την αδυναμία κλάδων όπως αυτού των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, παρέσυραν πτωτικά τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 κατά 0,3% στις 10:07 ώρα Ελλάδας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε πτώση κατά 0,3%. Τα ηγετικά στελέχη της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του συντηρητικού κόμματος υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τάχθηκαν την Κυριακή υπέρ ενός νέου «μεγάλου συνασπισμού» με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη Γερμανία. Ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,2%.

Η μετοχή της βελγικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Colruyt υποχώρησε κατά 4,1% αφού η Deutsche Bank μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της, ενώ η γαλλική εταιρία τεχνολογίας Ingenico ενισχύθηκε κατά 2% μετά την αναβάθμιση της σύστασή της από την Morgan Stanley σε ‘equal-weight’.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.