Quantcast
Πτώση σημειώνει το Λονδίνο, ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Πτώση σημειώνει το Λονδίνο, ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσε σήμερα το πρωί ο βρετανικός δείκτης FTSE, υποαποδίδοντας έναντι της ανάκαμψης των ευρωπαϊκών μετοχών καθώς τα δημοσιεύματα για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες για το Brexit προσέφεραν στήριξη στη στερλίνα, πλήττοντας τον δείκτη που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,4%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,8% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών περίπου εβδομάδων, χάρη στην ενίσχυση κυρίως των χρηματοπιστωτικών μετοχών.

Πηγές της ΕΕ δήλωσαν χθες ότι η Βρετανία προσφέρθηκε να καταβάλει μεγάλο μέρος του ποσού που ζητούσε η ΕΕ προκειμένου να διευθετήσει τον λογαριασμό του Brexit, φέρνοντας τις δύο πλευρές κοντά σε μια συμφωνία για ένα βασικό εμπόδιο προς την έναρξη των συνομιλιών για τη μελλοντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Στήριξη στην ευρύτερη αγορά προσέφεραν και οι ενδείξεις για πρόοδο στα σχέδια των ΗΠΑ αναφορικά με τη μείωση των φόρων, που αντιστάθμισαν την επιφυλακτικότητα που επικράτησε ύστερα από την νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.