Quantcast
Πτώση σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Πτώση σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη που αποκόμισαν ύστερα από δύο ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σανγκάης σημείωσε πτώση 0,22% και διαμορφώθηκε στις 3.241,14 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 0,11%, στις 10.973,8 μονάδες, ενώ ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,55% κλείνοντας στις 2.165,71 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σεντζέν ανήλθε σήμερα στα 679,9 δισεκ γιουάν (περίπου 98,66 δισεκ. δολάρια), ξεπερνώντας τα 663,8 δισεκ. δολάρια της χθεσινής συνεδρίασης.

Το κινεζικό γιουάν υποχώρησε και πάλι σήμερα. Η κεντρική ισοτιμία του νομίσματος μειώθηκε κατά 125 μονάδες βάσης στο 6,8904 έναντι του δολαρίου.

Αναλυτές θεωρούν ότι η σημερινή υποχώρηση αποτελεί διόρθωση μετά τις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς οι επιφυλακτικοί επενδυτές επέλεξαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους και να αναμένουν την επόμενη κίνηση της αγοράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.