Quantcast
Πτώση σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Πτώση σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, καταγράφοντας, ωστόσο, την έκτη συνεχή εβδομάδα κερδών χάρη στις αυξανόμενες ενδείξεις για σταθεροποίηση της οικονομίας.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 0,49% στις 3.192,86 μονάδες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 0,51% στις 10.889,11 μονάδες, ενώ ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,23% κλείνοντας στις 2.157,96 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 544,3 δισεκ. γιουάν (79,12 δισεκ. δολάρια), κατά 1,37 δισεκ. γιουάν μικρότερη σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ανάμεσα στις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων και υφασμάτων, ενώ πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ναυτιλιακών και των χρηματιστηριακών επιχειρήσεων και των εταιριών που σχετίζονται με τον χρυσό. Μια σειρά μετοχών του ναυτιλιακού κλάδου σημείωσαν πτώση άνω του 4% κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με την COSCO Shipping να υποχωρεί κατά 5,53% στα 7,01 γιουάν.

Το κινεζικό νόμισμα συνέχισε να υποχωρεί έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την κεντρική ισοτιμία του γιουάν να μειώνεται κατά 104 μονάδες βάσης στο 6,8796 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Οι αναλυτές απέδωσαν την αδυναμία στην ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος καθώς ο δείκτης δολαρίου συνεχίσει να είναι κοντά σε υψηλό 13 ετών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.