Quantcast
Πτώση 2,5 μονάδων στις αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων - enikonomia.gr
share

Πτώση 2,5 μονάδων στις αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκαν σήμερα περίπου 250 μονάδες βάσης (2,5 ποσοστιαίες μονάδες), μετά την αναδιάρθρωση από την κυβέρνηση της ομάδας που διαπραγματεύεται με τους δανειστές, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Οι αποδόσεις μειώθηκαν στο 23,55%, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο εβδομάδων, ενώ είχαν αυξηθεί νωρίτερα σήμερα στο 26,87%. Για τα 10ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, οι αποδόσεις μειώθηκαν 64 μονάδες βάσης στο 12,84%

Οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων χωρών με χαμηλό αξιόχρεο μειώθηκαν, επίσης, με αυτή των 10ετών πορτογαλικών τίτλων να μειώνεται κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,96% και των αντίστοιχων ιταλικών και ισπανικών να μειώνονται κατά 4-5 μονάδες βάσης, στο 1,38% και 1,34%, αντίστοιχα. 

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της JP Morgan ανέφερε σήμερα ότι η βραδεία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας σημαίνει ότι υπάρχει τώρα πιθανότητα 50% για “κάποιας μορφής ελληνική χρεοκοπία”, αν και πρόσθεσε ότι η επίπτωση στην αγορά μπορεί να περιορισθεί και ότι δεν θα οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.