Quantcast
Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Πτωτικά κινείτο σήμερα το πετρέλαιο καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, τη μεγαλύτερη ενεργοβόρο χώρα του κόσμου, ασκούσαν πιέσεις στις τιμές και ενώ πηγή του ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις εικασίες για έκτακτη σύγκληση του οργανισμού.

Ο κινεζικός τομέας μεταποίησης συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2012, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε μια εποχή κατά την οποία η υπερβάλλουσα προσφορά προκαλεί κορεσμό στην αγορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ υποχωρούσαν στις 12:23 ώρα Ελλάδας κατά 35 σεντς στα 35,64 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά 57 σεντς στα 33,05 δολάρια το βαρέλι.

Υψηλόβαθμη πηγή του ΟΠΕΚ δήλωσε σε εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για έκτακτη σύγκληση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν κέρδη την περασμένη εβδομάδα καθώς Ρώσοι αξιωματούχοι από τον τομέα της ενέργειας δήλωσαν ότι είχαν λάβει προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία για τη διαχείριση της παραγωγής και ήταν έτοιμοι για συνομιλίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.