Quantcast
Πτώση καταγράφουν οι ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Πτώση καταγράφουν οι ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω μίας διεθνούς πτωτικής τάσης, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 1,3%, καθώς υποχωρούν όλοι οι κλαδικοί δείκτες, εκτός των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τις ενεργειακές εταιρείες και τις εταιρείες ορυκτών να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Ο Stoxx 600 έχει μειωθεί κατά 7,1% από το ζενίθ του Απριλίου, όταν οι τιμές έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον.

Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημειώνει πτώση 1,5%, καθώς διεξάγονται σήμερα στη Βρετανία οι πιο αβέβαιες εκλογές από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ πτώση 1,2% σημειώνει ο γερμανικός δείκτης DAX.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν απώλειες χθες, μετά τη δήλωση της Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι υψηλές.

Οι μετοχές της Seadrill και της Repsol μειώθηκαν περισσότερο από 2,5%, ενώ ο δείκτης εταιρειών πρώτων υλών μειώθηκε 1,8%.

Πτώση 2,2% σημείωνε η μετοχή της Siemens, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενόμενου κέρδη και περικοπές επιπλέον θέσεων εργασίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.