Quantcast
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου παρά τη συμφωνία Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας - enikonomia.gr
share

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου παρά τη συμφωνία Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας

δημοσιεύτηκε:

Μείωση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, υπό το φόβο των επενδυτών για περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ανέφεραν συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για το “πάγωμα” της παραγωγής πετρελαίου.

Η τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκτέλεσης για το πετρέλαιο τύπου Brent διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 37 σεντς στα 44,32 δολ το βαρέλι, μετά το υψηλότερο επίπεδο τιμών τετραμήνου που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο κατά 1,86 δολ το βαρέλι ή 4,3%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 46 σεντς στα 41,71 δολ το βαρέλι μετά την ανοδική διόρθωση κατά 1,81 δολ το βαρέλι ή 4,48% που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
Πίεση στις τιμές του πετρελαίου ασκήθηκε και από τη “σκλήρυνση” του δολαρίου που καθιστά ακριβότερη την τιμολόγηση του πετρελαίου, στο αμερικανικό νόμισμα.

Οι επενδυτές ανησυχούν για τη συνέχιση της υψηλής παραγωγής πετρελαίου, αλλά και την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων, που συντηρούν την τάση μείωσης των τιμών διεθνώς, παρά τις πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, αναφορικά με το “πάγωμα” της πετρελαϊκής παραγωγής τους, καθώς προετοιμάζεται η διεθνής πετρελαϊκή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Ντόχα, την Κυριακή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.