Quantcast
Πτώση στη Wall Street - enikonomia.gr
share

Πτώση στη Wall Street

δημοσιεύτηκε:

Πτώση στη Wall Street με πρωταγωνιστή των απωλειών τον τεχνολογικό κλάδο. Μόλις δύο μονάδες έχασε ο Dow Jones. Στην τέταρτη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε το σερί κερδών για τον S&P. Προβλημάτισαν τα πρακτικά της Fed. Νέα πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου.
 
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκε η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση στα τέλη Οκτωβρίου, η Fed αποφάσισε τον οριστικό τερματισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, τα στελέχη της Fed δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για τον πληθωρισμό καθώς και για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η διακύμανση του πληθωρισμού θεωρείται κρίσιμη από τη Fed. Όπως επισημαίνει ο αναλυτής της US Bank Wealth Management, Jeff Kravetz, «αν ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα –αλλά όχι τόσο χαμηλά ώστε να υπάρχει ο κίνδυνος αποπληθωρισμού- τότε η Fed θα έχει περιθώριο να κρατήσει τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα. Με μηδενικά επιτόκια θα είναι πιο εύκολο για τη Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα αν χρειαστεί.».

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,01% στις 17.685,73 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,15% στις 2.048,72 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,57% στις 4.675,71 μονάδες.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, προβλημάτισε η μείωση κατά 2,8% στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών ενώ ικανοποίησε η αύξηση στις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών στις ΗΠΑ.

Στο εταιρικό μέτωπο, στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε ο τεχνολογικός κλάδος με τις μετοχές των Microsoft Corp. και Salesforce.com να σημειώνουν πτώση άνω του 1%.

Στον αντίποδα οι τίτλοι των Lowe’s Cos και Target Corp. ενισχύθηκαν άνω του 6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,36 δολ., με άνοδο 4,9% και το δικαίωμα της Coca Cola κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 21,86 δολ.

«Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,2% στα 74,44 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,2% στα 1.182 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,35%. Αντίστοιχα υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις και στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου καθώς το ιταλικό 10ετές διαμορφώθηκε στο 2,32% (+1 μ.β.) και το ισπανικό 10ετές στο 2,13% (+1 μ.β.). Παράλληλα το γερμανικό 10ετές σημείωσε άνοδο κατά έξι μονάδες βάσης στο 0,81%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε σε καθοδική πορεία σε σχέση με το ευρώ καθώς υποχώρησε 0,2% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2556 δολ. Παράλληλα συνεχίστηκαν οι πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα. Ειδικότερα το γεν σημείωσε πτώση 0,7% έναντι του δολαρίου στα 117,63 (νέο χαμηλό άνω των επτά ετών) και αντίστοιχα υποχώρησε 0,8% έναντι του ευρώ (νέο χαμηλό άνω των έξι ετών) στα 147,69.

Πηγή: Euro2day.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.