Quantcast
Πτώση στην Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Πτώση στην Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες, ενώ και τα ευρωπαϊκά έκλεισαν με σημαντική πτώση, καθώς οι επενδυτές φοβούνται για την Ελλάδα και τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 έκλεισε με απώλειες 0,7% καθώς οι επενδυτές αναμένουν νεότερα για το θέμα της Ελλάδας, ενώ ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 υποχωρούσε 0,2%, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για την απασχόληση της περασμένης Παρασκευής.
Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου μειώθηκαν τη Δευτέρα, υποχωρώντας από υψηλά 7μήνου, καθώς οι ανησυχίες για την Ελλάδα και τη δυνατότητά της να αποτρέψει μία χρεοκοπία ενθάρρυναν την ζήτηση για ασφαλείς επενδύσεις. «Η Ελλάδα είναι σαφώς μεγάλο θέμα. Ο κόσμος παρακολουθεί και περιμένει», δήλωσε αναλυτής επιτοκίων στη Mitsubishi UFJ Securities της Νέας Υόρκης.
Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων υποχώρησε περισσότερο από 0,5%, αφού ο Ομπάμα διέψευσε δημοσίευμα, που τον έφερε να αποκαλεί «πρόβλημα» το ισχυρό δολάριο στις διαβουλεύσεις που έγιναν στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γερμανία.
Το ευρώ ανατιμήθηκε σήμερα 0,8% έναντι του δολαρίου, μετά την άνοδό του κατά 1% την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.